Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 13:15 - ИМАМ НОВА КНИГА И СЪМ МНОГО ЩАСТЛИВА!
Автор: sofiya Категория: Поезия   
Прочетен: 6774 Коментари: 27 Гласове:
9

Последна промяна: 19.09.2009 13:17


Приятели, вече съм авторка на 5-та книга поезия. А тя вече си има свой живот и потегля към вас. Един мъдър писател бе казал: "Книгата когато е отпечатана се откъсва от автора и тръгва към хората - затова от тук насетне тя има свой собствен живот и съдба, различна от тази на създателя й." И е мъдро, и вярно. Остаряваш, умираш - тя остава. Ти си нещастен или щастлив - тя съвсем различна и не мисли за теб. И понеже поезията е мигновенно изживяване и запечатва твоето конкретно настроение, чувства и мисли...ами тя наистина вече е далеч от теб. Странно е усещането когато се опитваш да я прочетеш "като чужд човек", без пристрастия, когато е в лъскава корица и книжно тяло. Съвсем различно е отколкото да я четеш онлайн. Затова аз вярвам в бъдещето на книгите въобще. Може би след време ще станем като букинистите, притежатели на редки съкровища, след време, когато хартията свърши и всеки чете от лаптоп или диск. Никой не може да ми замени аромата на книги,  например в Народната библиотека с някакви електронни носители...Старомодна съм, простете!
А сега искам да ви поканя на премиера - малко отрано, но да си знаете. Ще ви очаквам за да се видим и запознаем в началото на културния сезон в София. Ето и поканата:
image


Тагове:   Много,


Гласувай:
9



1. iliada - ЧЕСТИТО!
19.09.2009 13:23
рАДВАМ СЕ С ТЕБ!:)жЕЛАЯ УСПЕХ НА НОВА КНИГА!
цитирай
2. eliana - Честито!
19.09.2009 13:26
Радвам се , Илеана!
Несравним е аромата на книги,
пожелавам ти го !----
щастлива с него!
ще ''бъда там'',
знаеш!
цитирай
3. sofiya - iliada - ЧЕСТИТО!
19.09.2009 13:36
Благодаря ти, Илияна!
цитирай
4. sofiya - eliana
19.09.2009 13:38
Благодаря, Елиана! Виж само колко сме готини трите - Илияна, Елиана и Илеана! Привет!
цитирай
5. eliana - да, съвпадението(без режисура!)
19.09.2009 13:57
кодово---- за теб,
попътно!
много сме и трите-да!
цитирай
6. cornflower - Това е
19.09.2009 15:30
голямо събитие, защото си истинска,
далече съм, може би един ден ще я разгърна...
успех желая и честито!
цитирай
7. martiniki - sofiya
19.09.2009 18:34
желая ти много приятели и по читатели, успешна премиера и собствен път на книгите ти. Ароматът на нова книга наистина е нещо специално, а на собствена нова книга - нещо опияняващо ;)))
цитирай
8. yuliya2006 - СТРАННО КАК ДНЕС ВСЕ СИ МИСЛЕХ ЗА ...
19.09.2009 22:42
СТРАННО КАК ДНЕС ВСЕ СИ МИСЛЕХ ЗА ТВОЯТА ПОЕЗИЯ И ЕТО ЧУДО...КНИГА
А АЗ ТЕБ МЪДРА СЪМ ТЕ ИЗБРАЛА В МОЙ ЛЮБИМИ ПОЕТИ... И ЩЕ ИСКАМ СЪГЛАСИЕТО ДА СИ ИЗБЕРА ТВОЙ СТИХ, ДА ГО КАЧА В РУСКИЯ САЙТ И ДА ТЕ ПРЕДСТАВЯ В МОЕТО БЛОГЧЕ ДО ДРУГИТЕ МОЙ ЛЮБИМИ ТВОРЦИ В БЛОГА
ДАВАШ СЪГЛАСИЕ ИЛИ НЕ..ХАЙДЕ БЪРЗО ОТГОВОР ЧАКАМ

ПОЗДРАВИ ЗА КНИГАТА И ЗНАМ ЧЕ В НЕЯ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ОТКРИЕ МНОГО ИСТИНИ ЗА ЖИВОТА... ЧЕ ТЯ НЕ Е СЛОЖНО СЪЧЕТАНИЕ С ЛЕНТА... А ПРЕМИНАЛО ПРЕЗ СТРАДАНИЯ, СЪМНЕНИЯТА СПОДЕЛЕНИ МИСЛИ
ЩЕ СИ Я ПОРЪЧАМ, НО ПИШИ ИЗДАТЕЛСТВОТО...
РАДОСТ, ВЕСЕЛИЕ И УСПЕХ МЪДРА ПОЕТЕСО!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
9. sofiya - Изтрий 8. yuliya2006 - СТРАННО КАК ДНЕС ВСЕ СИ МИСЛЕХ ЗА ...
21.09.2009 10:22
Скъпа, Джулия! Благодаря за топлите думи! Ето наистина от какво е щастлив поета - когато някой сподели чувствата му чрез поезията. Разбира се, че съм съгласна, дори ще се радвам да представиш моята поезия в твоя Блог, може бе се чете и от руснаци. Аз обичам великата руска култура - учила съм се от големите Марина Цветаева, Анна Ахматова, Осип Манделщам, Сергей Гумильов....ох, много са.Четях първоначално руска поезия защото владея този език и чета поезията в оригинал, а това е най-добре, просто нищо не се губи без превод. Обожавам Марина , тя е моята най-голяма учителка, наред с Емили Дикинсън. Мго да кажа, че чрез тях двете "проходих" в сериазната поезия. Обичам Русия и по втората причина, че синът ми в Америка се залюби с Московчанка и сега имам снаха-рускиня, сладка и много интелигентна - и двамата ще бъдат на премиерата ми.
Що се отнася до книгата, няма как да я получиш от издателската къща - целият тираж е е при мен защото сама я финансирах.
Затова при желание мога да дам адрес и със съответен запис да ти я изпратя на твоя адрес, стига да не е в Русия. Поздрави и целувки!
Не знам как м
цитирай
10. sofiya - martiniki - sofiya
21.09.2009 10:23
Благодаря ти! Наистина не знам дали е суета, но когато я написах неудържимо пожелах да я видя и в книжно тяло, а и да я представя пред приятели, журналисти и.....пред всички.
Поздрав!
цитирай
11. sofiya - cornflower - Това е
21.09.2009 10:24
Благодаря ти за топлите думи! Ако някога имаш път в София, обади се да пием по кафе и да се запознаем, ще ми бъде приятно.
Привет!
цитирай
12. set - Честито!
21.09.2009 10:52
Страхотна новина, много се радвам.
Поздравче от мен.
цитирай
13. temenuga - Честито! И нека пътят на новата ти ...
21.09.2009 13:13
Честито! И нека пътят на новата ти книга към нейнните читатели бъде осеян с въздействената сила на твоята мисъл, твоята изстрадана мъдрост, твоя интелигентен чар и твоята неудържима женственост и аристократизъм! Така, по пътя към посланията на книгата, читателите /съпреживяващите.../ ще се досегнат до същността ти и ще те обикнат - като близко до техните вътрешни импулси човешко същество!
цитирай
14. sofiya - 12. set
21.09.2009 16:35
Благодаря, Елена! Ще те видя ли на 5 октомври? Ще ти кажа нещо, което те интересува, предполагам...Поздрав и от мен!
цитирай
15. sofiya - temenuga - Честито! И нека пътят на новата ти ...
21.09.2009 16:40
Теменуга, благодаря за пожеланията! И дано! - от твоите уста в Божиите уши! - дано повечко хора си купят книгата за да достигне до по-широк кръг. В момента пазарът е трагичен. Само една книжарница в София приема да продава поезия от български автори. На Славейков, уж площад на букинистите, нито един разпространител не долюбва български автори. Става дума не за разпространители на литература, а за обикновенни търговци, които с охота продават романи "Арлекин" и кримки....но поезия - не само българска, а и чуждестранна - почти не може да се намери, освен ако не си "мъртъв поет"! Ирония! Много сме далеч от Западна Европа и Америка и в това отношение.
Привет!
цитирай
16. yuliya2006 - ИСКАМ ДА ИМАМ ТАЗИ КНИГА И ДА НЕ СВ...
21.09.2009 22:14
ИСКАМ ДА ИМАМ ТАЗИ КНИГА И ДА НЕ СВЪРШИ ..ЗАПАЗИ ЕДНА ЗА МЕН..НА ЛИЧНИ ЩЕ ТИ ПИША ДОПЪЛНИТЕЛНО!
МЪДРА И НАД - СУЕТАТА ПОЕЗИЯ, ВИДЯЛА И ПОБЕДАТА И ПАДЕНИЕТО И ОЦЕЛЯЛА С ЛЮБОВ !

С ОБИЧ ТВОЙ ФЕН ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
17. temenuga - Теменуга, благодаря за пожелан...
21.09.2009 23:21
sofiya написа:
Теменуга, благодаря за пожеланията! И дано! - от твоите уста в Божиите уши! - дано повечко хора си купят книгата за да достигне до по-широк кръг. В момента пазарът е трагичен. Само една книжарница в София приема да продава поезия от български автори. На Славейков, уж площад на букинистите, нито един разпространител не долюбва български автори. Става дума не за разпространители на литература, а за обикновенни търговци, които с охота продават романи "Арлекин" и кримки....но поезия - не само българска, а и чуждестранна - почти не може да се намери, освен ако не си "мъртъв поет"! Ирония! Много сме далеч от Западна Европа и Америка и в това отношение.
Привет!

Жалко и направо потискащо е това, което споделяш! Творецът тук, в нашата доста пообъркана държава, не е ценен, а масовата "култура" е на пиедестал и притъпява вкусовете и принизява критериите...
С удоволствие бих държала и погълнала - емоционално и интелектуално, книгата ти, но кажи ми как евентуално бих могла да си я поръчам и да преведа парите? Дали в бургаската "Хеликон" ще се продава или това ще ти коства допълнително преговори и нерви? Сигурна съм, че книгата заслужава широк кръг читатели, но все пак такива, които имат сетивата да съзрат и асимилират вложеното в нея, знаеш добре, че не всеки е надарен с подобни сетива. Т.е., мисля, че книгата ще достигне до читателите, които я заслужават!
Поздрави и попътен вятър на творението ти!
цитирай
18. sofiya - yuliya2006 -
22.09.2009 13:29
Ще ти запазя книга непременно, а ти ще кажеш как да я получиш. Успех, Юлия!
цитирай
19. sofiya - temenuga -
22.09.2009 13:35
Да, истина е - няма как да стигнеш до читателите освен с премиера или по частен път. Все още се издават няколко поети от близкато минало чрез големите издателства - само мъртвите не плащат! Останалите си плащат като попове и то тлъсти цени. А когато си в малко издателство цената е мъничко по-поносима, но няма разпространение и си оставен сам на себе си да се бориш с търговците(които допуснахме в храма!) А книжарниците "Хеликон" за да те разпространяват авансово ти искат 150 лв. и 30% комисионна, продали-непродали и ти си стоиш в техните складове като мъртвец...В БГ. трябва да си мъртъв поет или художник за да те продават. Снощи слушам и се втресох - Едмон Дерменджиян - прекрасен художник със скромна реклама приживе, почина преди 2 месеца внезапно на 57 г. и снощи обявяват негова изложба и го квалифицират като един от най-големите съвременни художници.....да, голям е, но трябваше да умре за да му го признаят. Така е и с останалите....Жалка картинка. Ще ти пратя книга когато решиш, ще ми напишеш в лични адреса, ще ми пратиш запис и ще се уреди....Приятен ден!
цитирай
20. temenuga - Да. . . Права си, за жалост. Това е ...
24.09.2009 00:32
Да...Права си, за жалост. Това е съвременната, не твърде лицеприятна картина на положението, в което е поставено българското съвременно изкуство...За книгата - ще се уговорим на лични.
Приятна вечер! И си запази самочувствието на творец, независимо от трудностите по пътя си, талантът, знаеш, не се отнема, както и достойнството.
цитирай
21. kosara2008 - !!!
24.09.2009 01:32
честито, Прекрасна и на добър път на Книгата ...на теб?! -

много ,много обич и блясък в очите...!!!
цитирай
22. sofiya - temenuga -
24.09.2009 15:27
Благодаря, Теменуга!
цитирай
23. sofiya - kosara2008 -
24.09.2009 15:28
Много благодаря и на теб! И аз те обичам, поетесо!
цитирай
24. henzelski - Радвам се
25.09.2009 06:43
за теб, Илеана!
А по повод коментарите... Един мой приятел, който отдавна не е между живите, беше казал: "Поетите днес ги разстрелват с празни зали!" Цитирам по памет Орлин Дянков и в негова памет...
цитирай
25. sofiya - 24. henzelski - Радвам се
25.09.2009 15:04
Няма опасност, защото картинната галерия е твърде малка, а имам доста приятели и приятелки - поети, артисти и журналисти, както и художници, та ще дойдат, като прибавя и някои роднини....ще се получи. А и Данчето ще покани актьори от театъра.Лошото е, че няма как и къде да се продават книгите. В галерията предложиха да продължат да продават двете книги и след представянето, поне някои художници ще ги видят. Чудя се защо издаваме книгите си след като няма къде и на кого да се продават. Това суета ли е? Задавам си често тези въпроси и се разкъсвам между "за" и "против". Но нали като си го накиприл искаш да го видиш в окончателен вид...Все се заричам, че повече няма да пиша, респективно да издавам....и все не се получава...
Привет!
цитирай
26. kleopatrasv - Честито и от мен, Илеана !
25.09.2009 19:12
Пожелавам ти още по- голямо творческо вдъхновение и щастливо сливане с римите,хрмония и респект преди всичко !
цитирай
27. mamas - Радвам се за теб, Иле!
29.09.2009 22:03
"Чудя се защо издаваме книгите си след като няма къде и на кого да се продават. Това суета ли е? Задавам си често тези въпроси и се разкъсвам между "за" и "против". Но нали като си го накиприл искаш да го видиш в окончателен вид...Все се заричам, че повече няма да пиша, респективно да издавам....и все не се получава..."

Няма и да се получи, защото не можеш да спреш извора, докато сам не пресъхне.
Нека не пресъхва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sofiya
Категория: Изкуство
Прочетен: 2637750
Постинги: 585
Коментари: 2086
Гласове: 6762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930