Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2011 15:07 - Любейки Хемингуей
Автор: sofiya Категория: Поезия   
Прочетен: 2305 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 25.09.2011 22:42


image

първо е моряшката му фланела от груб памучен плат, вмирисана на риба и широките къси ленени шорти, меките мокасини, обути без чорап и карирания каскет  – всичко захвърлено на моравата, докосвайки гъстата му бяла брада го виждам че притваря очи – големи трептящи езера.                                 това което мога да ви кажа е, че  през онази септемврийска привечер е неописуемо тихо във Финка Вихия и   “с моето тяло те боготворя” крещи хоризонта докато го целувам.   трябва да знаете, че  преди това го последвах в пътуванията по море, по въздух и по суша, на сафари в Кения сред зелените хълмове на Африка, на риболов на Карибите, на  корида  в Испания, в парижките локали се състезавах по надпиване със Скот, Зелда и Езра, по надприказване с Гъртруд, крещях на боксов мач до небесата, предизвиках го в шестдневна велосипедна гонка и в изкачване на Килиманджаро сред вечните снегове, споделих с него постоянната виталност, не крих възторга и страстта си, свита в краката му поставях глава върху коленете на Хем и боготворях мъжествеността му и властта му над мен, наострих перо и го описах – смел, нежен, шеговит   и най-велик майстор на разказа.   ще искате да узнаете още, че той харесва косата ми  подстригана с дължина като неговата за да си приличаме, с лешниково-медни проблясъци като есенна гора – винаги е харесвал косите на жените си.   трябва да запиша в бележника си, че от Хадли, Полин, Марта и Мери научих, че е почти невъзможно Папа да ме обича ако го допусна твърде близо и се нуждае от нова жена за всяка голяма книга.   дори и сега мога да чуя как въздъхва, когато накрая е освободен от прегръдките ми, така както читателят ще въздъхне когато разбере, че живее в безкраен празник и преди всичко – на чисто и светло.  



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. deleted-4udovi6teto - !
05.09.2011 15:34
В българската литература няма по-добро стихотворение, посветено на тоя велик пич, от твоето, Илеана! Ня-ма! Ако някой ми извади такова, ще си накъсам всичките стихосбирки. Поздравявам те от цялата си душа и сърце за поредния ти поетичен успех!
Чу
цитирай
2. sofiya - Много мило от твоя страна!
06.09.2011 00:29
Така високо си ме оценил и това ме радва. Не познавам в такива детайли посаното за Хемингуей в БГ. Той си ми е любимец още от ученичка, на всичко отгоре сме и една зодия - РАК - и като прочитам няколко версии от биографията му виждам доста общи черти на характера, е, да, но не и на перото - за мен той е велик. Някой го наричат луд, други го обвиняват в комунизъм. Имал е невероятно сложен и противоречив характер. Никой не е казал, че гениите трябва да са хрисими мухички, нали?! Харесвам и Буковски по същата причина - гадин извратеняк, натуралист, надсмива се над всичко и над себе си, смята живота за една огромна комедия....с две думи без излишен патос, с повече истина и по-малко фалш за нещата и хората. Това са идеите и на двамата. Та нима Бодлер не написва по същите съображения и "Цветя на злото"? Нима не сме изпълнени с порока и злото като цяло човешкият род? За мен поезията и прозата не са Псалми, а отражение на действителността; обичам реализма в изкуството, е, може и щипка сюрреализъм за лудост и красота...:)))
цитирай
3. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
05.12.2011 14:30
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/ukraina/kiev.html>мать городов</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/samye-krasivye-vodopady-mira.html>сельяландсфосс</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/usa/gonduras-strana-nevidimka.html>гондурас</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/kak-prazdnuyut-novyjj-god-v-raznykh-stranakh-mira.html>новый год в разных странах</a>
цитирай
4. mimayordanova - Много силно!
02.01.2012 18:02
Много силно!
цитирай
5. анонимен - Магазин Горящих Путевок, горящие туры и путевки из Санкт-Петербурга
17.01.2012 10:22
<img>http://cs10550.vkontakte.ru/u4835844/137271462/x_35a2561d.jpg</img>

Магазин Горящих Путевок - это сеть туристических агентств, которая занимает первые места на туристическом рынке. Мы можем предложить своим клиентам горячие туры и путевки из Санкт-Петербурга на любой вкус. У нас всегда есть горячие туры из Санкт-Петербурга в Египет, Турцию, Тунис, ОАЭ, Тайланд и другие. Автобусные туры из Санкт-Петербурга в разные города и страны мира по самым низким ценам позволят сэкономить ваши денежные средства. Наши профессиональные менеджеры турфирмы помогут Вам выбрать лучшие туры от лучших операторов

<a href=http://mgpsp.ru/196-goryaschie-tury-v-greciyu-moskva.html>горящие туры tui</a>

<a href=http://mgpsp.ru/>банка горящих туров</a>

<a href=http://mgpsp.ru/137-29072011-egipet-sharm-el-sheyh.html>египет шарм горящие путевки</a>

<a href=http://mgpsp.ru/>горящие путевки от туроператоров</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sofiya
Категория: Изкуство
Прочетен: 2636990
Постинги: 585
Коментари: 2086
Гласове: 6762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930